Dag 18 Independent day en free food
Na een frisse nacht, Peter Jr schakelde nl om 6:30 uur de kachel aan, waardoor ik,dacht dat het 8:30 uur was, de tijd die we zouden opstaan.
Want we konden uitslapen, dit omdat we vandaag slechts 35 km hoeven te rijden.
We bezoeken nl het Crazy Horse Memorial. Ze zijn hier al sinds 1948 bezig om van een berg een standbeeld van een indiaan op een paard te maken.
Dit is een indrukwekkend iets, er zijn ook een 5 tal musea op het terrein welke gaan over de historie van dit hele project.
Voor het eerst nu ook een film gezien hoe dit plan allemaal totstandkomt is gekomen.
De maker de Pool Korczak Ziolkowski is inmiddels al lang overleden en zijn nakomelingen hebben dit nu als hun levensdoel opgepakt. Ik vermoed zelfs dat zij het eindresultaat niet meer zullen zien.
Het is een ongelooflijke klus, sinds wij er in 2019 waren is er nu slechts een wijsvimger bij gekomen.
Na dit alles naar het stadje Custer waar we, hopelijk voor de laatste keer, boodschappen gaan doen bij Lynns Dakotamarket en dus nu eens geen Walmart.
Hierna weer een stukje terug naar de gereserveerde camping, we krijgen alweer een plaats dicht bij de toiletten en douches, ik haal nl steeds de leeftijd van Peter Sr aan en zeg dat hij slecht ter been is.
We hadden boodschappen gedaan voor de laatste 4 dagen, want dan zit de reis met de camper erop en zullen we nog een nacht in een hotel verblijven in Denver.
Maar lucky we, het is 4 juli, independent day een nationale feestdag.
En de camping serveert aan de hele camping een BBQ met hamburgers, Hotdogs en bijgerechten. We moeten er wel voor in een lange rij staan, en dat terwijl ik in militaire dienst mezelf beloofd heb nooit meer in de rij te gaan staan voor mijn eten.
Maarja als het gratis is, ben ik al snel bereid om mijn principes overboord te gooien zoals veel van jullie denken te weten.
Ondanks dat, toch maar $10 namens ons vieren in de vrijwillige bijdrage pot gedeponeerd. Dus commentaar hierop is daardoor direct overbodig geworden.
‘‘s avonds ook nog even een gezellig gesprek gehad met onze Amerikaanse buurman, waarbij ik het onderwerp politiek en Trump maar angstvallig uit de weg ben gegaan. Want we komen er toch wel achter dat vele hier Trump aanhanger zijn, er zijn zelfs winkels die uitsluitend Trump Merchandise verkopen. Ik vrees voor de toekomst..
Vanaf nu nog 2 dagen alleen maar rijden naar het zuiden door Colorado. Benieuwd of we nog wat gaan beleven. Totaal ruim 650 km.
Als iets gratis is, dan sta ik er ook graag voor in de rij.
Inderdaad uitkijek als je in Amerika over politiek praat. Ik zie het ook somber in.
🍔🍗👍