Dag 14 Nog een keer door Yellowstone NP
Vandaag dus alweer 2 weken onderweg, de tijd vliegt als het leuk en gezellig is.
Zoals gezegd vandaag dag 2 door het prachtige Yellowstone NP.
Aangezien de route van vandaag 212 km lang is door het park, kun je wel nagaan hoe groot dit park is. Dus eerst maar weer tanken,
Als we het park in willen rijden staat er om 9:00 uur al een 3 rijen dikke file voor de ingang.
Vlak voor de kassa/controle staat het bord van Yellowstone NP. En daar moet natuurlijk een foto worden gemaakt als bewijs dat we daar ook wel echt zijn geweest.
Dus wij de file uit en foto’s maken, daarna er dus weer tussen dringen met het bakbeest, gelukkig zijn de Amerikanen meestal erg beleefd in het verkeer.
De route in het park heeft de vorm van een acht en wij rijden vandaag de bovenste cirkel en een deeltje van de onderste.
We verwachtten veel Bizons te gaan zien en hopelijk ook eindelijk eens een beer.
Zoals bij de ingang reeds verwacht is het vreselijk druk overal, wat met het parkeren, bij de diverse bezienswaardigheden, van zo’n grote camper best een probleem kan zijn.
We moeten er soms dan ook voorbij rijden omdat het overvol is. Ondanks dat is het een prachtige route met vele mooie natuur zoals watervallen en geisers. Als er plots een file opduikt betekent dit vaak dat er iets bijzonders is te zien, wat dan meestal wilde dieren betreft.
Als we langzaam naar voren schuifelen in de file blijkt er in de berm een zwarte beer te lopen. En net als wij bij hem zijn steekt hij langzaam de weg over.
We zijn euforisch, in mijn 29e bezoek aan de USA en mijn 4e aan Yellowstone zie ik eindelijk een wilde beer op minder dan 10 meter afstand.
Ik heb beide Peters beloofd dat we kuddes met Bizons zullen gaan zien, gek genoeg zien we niet meer dan enkel verdwaald exemplaar. Helaas dus geen Bizons dit keer.
Dan……weer een file. Hier blijkt nu een jonge bruine beer in de berm zich tegoed te doen aan de planten. We worden gek, 2 beren op een dag spotten.
Als bijna laatste bezoeken we het prachtige Artist Point waar je een geweldig uitzicht hebt op een canyon met aan het het einde de imposante Lower falls. Dit waanzinnige beeld is echter op een foto niet over te brengen
Hierna naar camping Fishing bridge voor de overnachting.
Helaas op deze camping geen internet wifi of anderszins.
Vandaar dat jullie dit later lezen.
Dat was zo super mooi om deze 2 beren te zien,en nog wel van zo dicht bij.
Ik hoor al wel de hele werk beren geluiden in de camperðŸ¤
Maar was prachtig om ze in t echtvte zien.
Meen me te herinneren dat familie die eerder zijn geweest ook geen beren gezien hebben...😂😂
Eindelijk, beren, en niet op de weg!
Dit keer bleven ze rustig aan de kant blijkbaar en hoefde jullie ook niet op het Ho ijzer omdat één of andere beer dreigde over te steken! (Zie onze reis uit 2012)
Geweldig, eindelijk die beer (beren) op de weg.😎
jullie hoeven dus niet naar ouwehand beren park.groeten
Geweldig om dit,mee te maken echte beren op de weg ,,',
mooie foto's groeten.
Nou geweldig heb je ze toch nog gezien geweldig groetjes van ons veel plezier nog