Dag 13 naar het oudste Nationale park
Na zoal verwacht een beerloze dus rustige maar frisse nacht van slechts 8 graden om 7:00 uur er weer uit.
Aangezien een douche er vanmorgen niet inzit op deze camping, de bekende hygiënische plichtplegingen maar in de camper badkamer voltrokken.
Om 8:15 uur vertrokken, maar eerst de afvalwatertanks maar ff dumpen bij de uitgang van de camping. Dus de pas aangeschafte vervangende dumpslang aangesloten op de camper en in de bodemput gestoken. Ik trek de klep open van de zgn zwart watertank en hopla, de inde bodem geplaatste aansluiting schiet eruit en ziedaar, ik schat dat er zo’n 50 liter urine over het terrein stroomt voor ik die klep weer dicht heb. Wellicht zorgt dit ervoor dat er meer beren op die lucht afkomen. De lucht is nl niet te harden.
We maken ons hierna snel uit de voeten en rijden Grand Teton NP in, ook dit is weer een prachtige route met zicht op de met sneeuw bedekte bergen, door vele Nederlanders de Tieten genoemd. In 2012 zijn we gestopt bij een prachtige plek aan het meer met een fenomenaal uitzicht. Hier blijkt nu een camping te zijn helaas.
Ook is het hartstikke druk helaas. Sinds Covid zijn de bezoekersaantallen ieder jaar met 15% gestegen namelijk.
Al snel rijden we Yellowstone Nat park in waar we op diverse plekken stoppen en de geisers en andere pruttelpotten bezoeken.
Dan rijden we de gigantische parkeerplaats op bij Old Faithfull de wereldberoemde geiser die om de de 1,5 uur stoom afblaast tot 60 meter hoogte.
Ook maken we hier nog een wandeling.
Na dit alles naar West Yellowstone waar we op een camping bij een motel zullen overnachten. De Parkeerplaats is nl veranderd in een camping.
‘s Avonds het gezellige dorp ingelopen en tot onze verrassing werden wij uitgenodigd door de beide Peters op een etentje in een plaatselijk restaurant. Leuk en lekker.
Morgen deel 2 van Yellowstone, Howdi
mooi als jullie terug zijn kun je nog altijd naar ouwehand dierpark daar lopen wel beren. groeten
Jammer dat de beren zich niet lieten zien...maar gelukkig hebben jullie het wel berengezellig!🤣
Bere-goed verhaal😅